Bent u op zoek naar een oplossing voor u schulden? Dan krijgt u waarschijnlijk vaak de woorden WSNP en bewindvoering naar uw hoofd geslingerd. Vaak vinden clienten van ons het lastig om in te zien wat het verschil is tussen de twee. Wij hopen op deze manier u meer informatie te kunnen bieden zodat u de juiste keuze kunt maken wat het meest bij u past.

Bewindvoerder bij beschermbewind

Bij beschermbewind zal de bewindvoerder kijken naar de mogelijkheden om u te beschermen tegen mogelijke uitbuiting. Een mooi voorbeeld hiervan zijn incasso kosten. Vaak worden incassokosten te hoog genoteerd door de incasso maatschapij. Een beschermbewindvoerder zal voor u hier actie op ondernemen. Vaak merken wij dat schuldeisers vrij bang zijn voor bewindvoerders, want zij hebben verstand van zaken. Hierdoor kunnen zij zich geen fouten permiteren. De bewindvoering bij beschermbewind staat voornamelijk aan uw kant, en denkt eraan dat u een degelijk leven kan opbouwen.

WSNP-Bewindvoerder

De WSNP– Bewindvoerder is een persoon die uw schulden saneert. Dit houdt in dat hij gaat kijken wat u in de komende 3 jaar zou kunnen aflossen. Hij stelt voornamelijk de schuldeisers op de eerste plek. Voor vele mensen houdt dit in dat u voor de komende jaren op een budget van 40 euro per week leeft, zodat u alle schulden kan afbetalen. Hierdoor krijgt u aan het voldoen van het einde een schone lei waardoor u met de juiste ondersteuning weer meer op eigen benen kan staan.

Combinatie van bewindvoerders

Wat wij adviseren is om een combinatie van beide bewindvoerders te nemen. Hierdoor heeft u zowel iemand die de schulden prioriseerd, maar ook de beschermbewindvoerder die aan uw belangen kan behartigen. Hierdoor krijgt u het beste van beide werelden.

Wij van bewindvoering Zutphen bieden vele mogelijkheden voor u om weer op eigen benen te kunnen staan. Bel ons of vul ons aanvraag formulier in en wij zullen u verder helpen.