Het minnelijke traject houdt in dat er een speciaal traject voor u wordt gestart zodat u niet onder de beslagvrije voet komt. Hierbij wordt er gekeken naar uw huidige situatie en hoe dit opgelost kan worden. Vaak houdt het in dat schulden kwijt gescholden zullen worden aangezien u op het moment niet meer kan leven van het huidige inkomen. Helaas is het niet alleen maar kwijt schelden van schulden maar een heel traject. Hierbij zult u de komende drie jaar afbetalen aan de schulden.

Het traject

Wanneer u zich opgeeft voor het minnelijke traject dan zullen er wat stappen ondernomen worden. Eerst zal een aanvraag bij de rechtbank ingediend moeten worden voor de onder bewind stelling. De rechtbank zal kijken of bewind noodzakelijk is, en of het minnelijke traject wel bij u past. Vervolgens worden uw goederen onder bewind gesteld. Dit houdt in dat een deurwaarder uw goederen niet mag meenemen zonder toestemming van de bewindvoerder. Vervolgens zullen betalingsafspraken gemaakt worden met de schuldeisers. Dit zullen betalingsregelingen zijn die u in drie jaar zou kunnen afbetalen. U zult hierdoor de tijd onder een leefgeldregeling zitten, maar de schulden worden afgehandeld door de bewindvoerder en u hoeft zich daar dan geen zorgen meer over te maken.

Wanneer het minnelijke traject

Het traject is erg afhankelijk van u. Sinds de economische crisis zijn voor vele mensen de schuldenstapels flink opgelopen. Hierdoor kunnen vele mensen de schulden niet meer afbetalen met de huidige financiƫle mogelijkheden. Het minnelijke traject bied perspectief omdat u weet dat over een aantal jaar de schulden volledig weg zullen zijn.

U kunt het best het minnelijke traject starten wanneer u zelf ziet dat er geen andere uitweg meer is, of als u op het huidige niveau de schulden moet terug betalen over een lange termijn. Doet u er langer dan bijvoorbeeld vijf jaar over om van de schuldenlast af te komen dan kan het minnelijke traject een zeer goede optie zijn.

Wij kunnen u helpen met het minnelijke traject, neem contact met ons op of vul ons aanvraag formulier in.