Leefgeld is een erg belangrijk iets voor vele mensen die onder bewind staan. Vaak krijgen wij van andere mensen te horen dat ze graag willen weten hoeveel ze elke week van ons kunnen en zullen krijgen. Dat is natuurlijk een erg logische vraag want het gaat natuurlijk om uw eigen zekerheid.

Leefgeld berekening

Leefgeld wordt op verschillende manieren berekend. Het is lijkt op een erg simpel sommetje maar zo simpel is het helaas niet. In totaal komt het sommetje op het volgende neer.

Inkomen – Vaste lasten – maandelijkse buffer = Leefgeld. Dit leefgeld zal dan door het aantal weken in de maand verdeeld worden, wat 4,3 is. Het probleem wat wij vaak ervaren hebben is dat het leefgeld toch niet zo makkelijk te berekenen is. Dit komt vaak omdat er nog wat onverwachte kosten op de loer liggen. Ook moeten er betalingsafspraken gemaakt worden met alle schuldeisers en dit kan tijd kosten.

Verschillende bewindvoerders hebben verschillende berekeningen. Wij zien vaak dat niet alle bewindvoerders de juiste sociale voorzieningen aanvragen. Hierbij kan gedacht worden aan bijzondere bijstand of hulp van de gemeentelijke krediet bank. Ook wat we vaak zien is dat een tegemoetkoming voor sporten van de kinderen niet wordt aangevraagd. Hoe meer geld er binnen komt voor sociale voorzieningen hoe hoger het leefgeld kan worden. Dit heeft vaak een positieve invloed op de gehele gezinssfeer.

Kinderbijslag

Kinderbijslag is ook een vraag die we vaak zien langskomen. Helaas kunnen we geen zekerheid geven over kinderbijslag. Wel wil ik zeggen dat wij van Bewindvoering Zutphen graag willen proberen om het kinderbijslag te behouden voor de families. Het is bedoeld om de kinderen te kunnen ondersteunen zodat zij niet hoeven te lijden onder het financiele bewind.

Bent u benieuwd naar een berekening van een van onze bewindvoerders? Dan kunt u ons even bellen wij kunnen schatten hoeveel wij voor u kunnen betekenen.