Dementie is een veel voorkomende ziekte. Hierdoor is dementie is een veel voorkomende kwestie bij bewindvoerders. Meeste mensen kennen wel iemand die last heeft van dementie. Vaak zijn dit de ouders, tantes of opa en oma. Wanneer iemand last heeft van dementie is het vaak voor hen lastig om de financiële zaken op orde te stellen. Als naasten is het regeld lastig om bekwaam over de bankzaken te beschikken. Dit kan bijvoorbeeld komen vanwege tijds tekort. Bewindvoering kan een goede oplossing zijn om alle financiële zaken goed te laten lopen.

Machtiging

Wanneer een ouder, tante of grootouders nog bekwaam is om zelf te handelen dan kan in verband met een notaris een contract gesloten. In dit contract staat dat wanneer de persoon niet meer bekwaam is om zelf te handelen dat dan een machtiging wordt gegeven aan de naasten om voor de persoon te handelen. Als de persoon niet meer bij het complete verstand is dan is een van de weinige mogelijkheden om een bewindvoerder in te schakelen. Wanneer er bijvoorbeeld alzheimer of dementie optreedt dan is het lastig om op dat moment nog een machtiging in te schakelen. Vaak kiezen de naasten er dan voor om dan een bewindvoerder in te schakelen.

Bewindvoering onder dementie

Bewindvoering onder dementie wordt op dezelfde manier aangevraagd als normaal bewind. De naasten geven akkoord dat de persoon niet meer bekwaam is om zelf te handelen. Hierbij geven zij aan dat een professionele bewindvoerder de zaken mag regelen in voor de persoon in kwestie. In principe wordt dus het bewind aangevraagd door de instelling of door de naasten van de persoon. Vervolgens bekijkt de rechter of bewind inderdaad de beste optie is, en onderneemt hier actie op. Eenmaal uitgesproken dan kunnen de bewindvoerders het werk doen waarvoor ze zijn aangesteld. Wij, Bewindvoering Zutphen, staan onder toezicht van de rechtbank zodat u gegarandeerd kan worden dat u de juiste service krijgt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden neem dan kunt u ons bellen op 06-3462 7501  of vul ons contact formulier in.